Matmakeriet
0,-
Lukk
Handlekurven er tom

Subtotal: 0,-

Fri frakt over 2000,- (ikke stykkgods)

JAPANSKE KNIVER

Kai har i mer en 100 år produsert kniver og knivrelaterte produkter inspirert av legendariske Samurai fra det gamle japan. Kai kombinerer gamle tradisjoner og innovative teknikker for å lage knivene.

Japanaske knivfasonger er i flere forskjellige varianter og her kommer en liten forklaring om de forskjellige.

Santoku

Santoku er japansk for "tre fordeler". santoku er en tradisjonal japansk bladform for en universalkniv, den minner om den europeiske kokkeknivene. Navnet "tre fordeler" stamer fra tre bruksområder: skjære i fisk, kjøtt og grønnsaker

Nakiri

Nakiri er japansk for "grønnsakshakker". Nakiribladformen er tradisjonell for japansk grønnsakskniver og er mest brukt til alle type grønnsaker. Til tross for at den kan likne en øks egner ikke denne kniven til å skjære i ben.

Yanagiba

Yanabiba er japansk for "Piletreblad". Yanagiba er en tradisjonell japansk kniv som brukes som en forskjærer/fileteringskniv. Det lange tynne bladet gjør denne kniven utmerket til å lage tynne, tynne skiver. Denne kniver er perfekt til Sushi og Sashimi.

 

Deba

Deba er japanske for "skjæreblad". deba blir tradisjonelt brukt i Japan som en matøks. Denne stabile tunge kniven har et sterkt, vidt blad som er enkelslipt. Spissen på kniven blir for det meste til å filetere fisk. den bakerste delen av bladet er sterkere og blir brukt bl.a. til å kutte i små kylling- og fiskeben.

 

 

Kai Shun er produsert i damaskstål, noen av de rimligere er det ikke som f.eks. Kai Shun Wasabi. Disse har ikke så hardt stål, men kan sammelignes mer med Golbal knivene.

SHUN navnet betyr - "innhøstingen av beste sesong" av matvarer. Denne serien av kokkekniver er en verdens mest komplette knivserier og er blitt tatt meget godt imot av både kokke-eliten og ivrige hobby kokker. Knivene produseres i SEKI City i Japan som i over 700 år har vært sentrum for produksjon av samurai sverd og kniver. KAI shun er håndlagde kniver med Japans kvalitet og utsøkt håndtverk.

BLAD - egenskaper

  • Materiale: Egg i VG10 stål- laminert med 32 lag med damaskstål
  • Hardhet: 60 HRC ± 1
  • Egg / Form Konveks slipt.

 

1.

Shun Classic serien er en serie kniver produsert i rustfritt damaskstål med 32 lag for å forsterke eggen av V- gold 10 stål.

(61+-1HRC, 1,0% carbon, 1,5% cobalt)

Dette er en meget hard ståltype og måler 61 på Rockwell`s skala. Noe som gjør kniven meget skarp og at den holder seg skarp lenge.


HRC > Rockwell

Rockwell er en internasjonal hardhetsskala for angivelse av metallers overflatehardhet. Måleenheten er Hardness Rockwell (HR). Den brukes over hele verden.

Det finnes en skala fra A - H , K,N og T og skalaen C er den som blir mest brukt og derfor blir betegnelsen HRC benyttet i Kai sine betegnelser om hardhet.

Et materiales hardhet bestemmes ved inntrykning av en herdet stål- eller diamantkjegle i materialet som skal undersøkes. Måleverdien bestemmes på grunnlag av kjeglespesifikasjon, trykk og måling av inntrykningsdybde.

 

V- Gold stål > VG 10 Steel

Er et høykvalitets rutfritt stål som produseres i Japan (Gull er synonymt med ordet kvalitet) VG 10 stålet er en stål legering med høyt karbon innhold, som kombineres sammen med Chromium, Vanadium, Molybdenum og cobalt.  Legeringen er spesiellt egnet til knivblader for bruk i kjøkken fordi det holder seg skarp lenge og tåler stor slitasje.

 

2.

Den konvekse utformingen av knivbladet, samt at kniven blir håndslipt sikrer en enestående skarphet som skjærer gjennom de hardeste råvarer.(ikke frossen mat eller bein.) Knivene har også en velbalansert vekt som gjør at kniven ligger meget godt plassert i hånden og dermed ungår kokker belastningskader ved lengre bruk.

 

3.

Hver Shun kniv er et stykke Japansk håndverk på sitt beste - der damskstålet fremheves.Knivene ferdigstilles som et unikt produkt der design, teknikk og håndverk spiller en stor rolle.

 

4.

Knivserien er inspiret av oltidens samuraisverd som ble produsert på fabrikken. De har hentet ut de beste ideene og teknikkene fra denne tiden, og tatt dette med seg videre i produksjonen av kniver til det internationale markedet.


5.

Håndtakene i SHUN serien er ergonomisk utformet og er tilpasset bruk i høyre hånd. Nå i dag finnes de mest grunnleggende knivene også for venstrehendte. Det kastanje formede håndtaket er laget i laminert pakka treverk og på enden er det fint avsluttet med et stykke rustfritt stål.

Stålet på kniven går igjennom hele håndtaket, da treverket er presset på stålet for å gi brukeren en optimal føelse av kontroll når kniven benyttes.

 

6.

Laminert Pakka treverk har utolige egenskaper som at det er meget solid og holdbart.  Med en ganske avansert tilverkningsprosess bearbeides treverket ved hjelp av høyt trykk og varme til å bli det det er i dag- sterkt, vakkert, stabilt, vær og fuktbestandig.

Tilbake

Trykk ENTER for å søke